Ekonomi

Kazanç çağrısı: Bioventus güçlü 1. çeyrek performansı açıkladı, 2024 görünümünü yükseltti

Bioventus Inc. (BVS), stratejik bir elden çıkarmanın ardından %15 organik gelir artışı ile 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans gösterdiğini bildirdi. Şirketin HA işi, özellikle de DUROLANE tek enjeksiyon tedavisi, güçlü performansa katkıda bulunan önemli bir hacim artışı yaşadı.

70’lerin ortalarında seyreden sağlıklı brüt kar marjı ve dört katın altına düşen net kaldıraç oranıyla Bioventus, maliyet azaltma ve borç geri ödemesi yoluyla karlılığını artırma yolunda ilerliyor. İlk çeyrekte gelirler bir önceki yılın aynı dönemine göre %9 artışla 129 milyon dolara ulaşırken, düzeltilmiş FAVÖK %33 artışla 23 milyon dolara yükseldi.

Bioventus ayrıca 2024 yılı mali görünümünü de yükseltti ve net satışların 535 milyon ila 550 milyon dolar arasında, düzeltilmiş FAVÖK’ün 94 milyon ila 99 milyon dolar arasında ve düzeltilmiş hisse başına kazancın 0,25 ila 0,33 dolar arasında olmasını bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Bölünme sonrası 1Ç 2024’te %15 organik gelir artışı.
  • HA işinde ve cerrahi çözümler segmentinde çift haneli büyüme.
  • Uluslararası segment önemli büyüme fırsatları sunmaktadır.
  • 70’lerin ortasında sağlıklı brüt kar marjı korunmuştur.
  • Net kaldıraç oranı dört katın altına düşürüldü ve borçların istikrarlı bir şekilde azaltılması planlanıyor.
  • Düzeltilmiş FAVÖK %33 artışla 23 milyon dolara yükseldi.
  • 2024 beklentileri yükseltildi: Net satışlar 535-550 milyon dolar, düzeltilmiş FAVÖK 94-99 milyon dolar ve düzeltilmiş EPS 0,25-0,33 dolar.

Şirket Görünümü

  • HA gelirlerinde 2024 yılı için yüksek tek haneli ila çift haneli büyüme öngörüyor.
  • Net kaldıraç oranını daha da düşürmeyi ve FAVÖK’ü artırmayı bekliyor.
  • Hissedar değerini artırmak için gelir büyümesini, kârlılığı ve nakit akışını hızlandırmayı hedefliyor.

Ayı Açısından Önemli Noktalar

  • Gelir büyümesi, CMS fiyatlandırmasındaki olumsuzluklar nedeniyle yavaşlasa da şirketin bu etkiyi yönetmek için stratejileri bulunuyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın
  • DUROLANE tedavisinde önemli hacim artışı.
  • Cerrahi Çözümler ve EXOGEN işletmeleri olumlu sonuçlar göstermekte ve beklentileri iyileştirmektedir.
  • Dağıtım değişiklikleri ve Avrupa’da EXOGEN için MDR’nin güvence altına alınmasının büyümeyi desteklemesi bekleniyor.

Eksiklikler

  • Kazanç görüşmesinde herhangi bir spesifik eksiklikten bahsedilmedi.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket büyüme ve fiyatlandırma stratejilerini, gider kontrolünü ve yüksek ROI yatırım planlarını tartıştı.
  • Birinci çeyrekte iyi bir gider kontrolü sağlandığını ve maliyet azaltmaya devam etmeyi planladıklarını vurguladı.
  • Disiplinli ticari uygulama ve stratejik odaklanma, iyileştirilmiş sonuçların temel itici güçleri olarak vurgulandı.

Bioventus, ticari uygulamalarından ve sonuçların iyileşmesini sağlayan stratejik, disiplinli yaklaşımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kazanç çağrısını olumlu bir şekilde sonlandırdı. Şirket yönetimi, hissedarlara değer yaratmak için gelir artışını hızlandırma, kârlılığı artırma ve güçlü nakit akışı yaratma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. İş stratejilerine olan güvenin arttığını yansıtan güncellenmiş finansal rehberlik ile Bioventus, sağlık çözümleri pazarında başarısını sürdürmeye hazırlanıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Bioventus Inc. (BVS) 2024’ün ilk çeyreğinde umut verici büyüme işaretleri gösterdi, ancak finansal sağlığını ve hisse senedi performansını anlamak için daha geniş bir metrik yelpazesine bakmak önemlidir. InvestingPro verilerine göre Bioventus, 2023’ün 4. çeyreğinde sona eren son on iki ay itibariyle genel piyasa değerini yansıtan 411,61 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Raporlanan olumlu gelir artışına rağmen, şirket -4,27’lik negatif F/K oranının da gösterdiği gibi kârlılık konusunda zorluklarla karşılaşmaktadır. Bu durum, yatırımcıların şu anda şirketi zararına değerlendirdiğini gösteriyor; bunun nedeni gelecekteki kazanç artışı beklentileri veya yatırımcı duyarlılığını etkileyen diğer faktörler olabilir.

InvestingPro İpuçları, şirketin beklentilerine ilişkin karışık bir görüşün altını çiziyor. Bir yandan, net gelirin bu yıl artması bekleniyor ve bu da şirketin 2024 için yükseltilmiş mali görünümüyle uyumlu. Bu, büyüme potansiyeli arayan yatırımcılar için olumlu bir sinyal olabilir. Öte yandan, Göreceli Güç Endeksi (RSI) hisse senedinin şu anda aşırı satım bölgesinde olduğunu gösteriyor ve bu da yatırımcıların mevcut seviyeleri değerinin altında olarak algılaması durumunda hisse senedi fiyatında potansiyel bir toparlanmaya işaret edebilir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro’nun BVS’yi düşünen yatırımcılar için daha fazla ipucu içeren ek görüşlerine https://www.investing.com/pro/BVS adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Daha derin bir analizle ilgilenenler INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde edebilirler. Platformda, Bioventus’un şu anda cazip bir yatırım fırsatı olup olmadığı konusunda daha fazla rehberlik sağlayabilecek 6 InvestingPro İpucu daha bulunmaktadır.

InvestingPro Veri Metrikleri:

  • Piyasa Değeri (Düzeltilmiş): 411,61 MILYON ABD DOLARI
  • F/K Oranı (Düzeltilmiş) 2023 4. Çeyrek itibariyle son on iki ay: -4,27
  • Gelir Artışı (Çeyreklik) 1Ç 2024: %7,62

Bioventus’un ilk çeyrekteki performansı ve stratejik olarak büyüme ve kârlılığa odaklanması gerçekten de cesaret verici. Ancak InvestingPro verileri ve ipuçları, yatırımcı kararlarını etkileyebilecek daha geniş bir bağlam sunarak, bir şirketin hisse senedini değerlendirirken birden fazla finansal ölçütü ve piyasa göstergesini dikkate almanın önemini vurguluyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberyenice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu